No suporto les xarxes socials!

no vull sortir, no suporto les xarxes socials
No vull sortir a les xarxes socials!

Cada cop que publico a Instagram ho faig amb la pinça al nas i amb algo dins meu que diu no, no i no! A la vegada tinc ànsia per veure que el que faig és tan interessant que tothom cau de culs a terra i aplaudeix el meu enginy (d’on surt la necessitat de ser validada constantment?).

A nivell personal, no suporto que les xarxes socials em facin perdre el temps! Sense voler passo hores i hores mirant xorrades fins que em fa mal la mà i em ploren els ulls. La meva solució és marxar. Fa un any vaig desinstal·lar totes les apps del mòbil i només podia entrar per web. Va funcionar! Em perdia coses, però compensava el temps guanyat per fer el que em donava la gana.

Llavors vaig començar aquest blog. Com aconsegueixes que algú el llegeixi? Ho dius a tothom! I el primer lloc on fer-ho és a les xarxes socials.

el meu instagram clara.callis
el meu instagram @clara.callis

I aquí vaig començar a caure a l’espiral una altra vegada. Només que aquesta vegada la feina es multiplicava:

  • Havia de crear alguna cosa interessant, què??
  • Que quedés mínimament professional
  • Un cop publicat, seure i esperar que passés alguna cosa
  • I havia de sortir jo! Això m’ha costat molt, avui ho trenco (una mica)

Encara no he aconseguit un equilibri a les xarxes socials, però sí he detectat que hi ha dos grans vectors:

  • Ser tu mateix: com ets quan et presentes amb clients, no quan surts de festa! (o sí, si és això el que fas amb clients…)
  • Convidar el possible client al teu univers. Fer seguiment més enllà de les xarxes socials

M’explico:

Com millorar la presència a les xarxes socials?

Sigues tu mateix, com ets quan estàs amb els clients.

Amb els meus clients ho veig de seguida: En converses tu a tu són propers, expliquen als seus clients com serà el servei, com els poden ajudar i els transmeten passió per la feina. Llavors mires el seu Instagram i tot això no hi és. Surten fotos d’estoc comprades a internet amb somriures de dentista, la botiga neta i endreçada, sense cap persona a dins. El vocabulari és neutre. Professional. Gris.

T’imagines atendre una persona així? Entra a la botiga i no hi ha una cara coneguda, propera, sinó un cartell amb fotos de models molt guapos i joves amb la mirada perduda. Surt un missatge robot amb la llista de serveis, sense personalitzar. Jo sortiria corrents!

La teoria la sé, que diferent és portar-ho a la pràctica! Quan em toca a mi, no vull sortir! I això que la meva marca soc jo, i és com em diferencio de les grans empreses.

Fins que veig la @paulanuellfotografia i penso és això! Vídeos on surt ella, tal com és, explicant les últimes novetats. Fotos de la seva feina. Uns colors i marca coherents amb qui és i com fa la feina.

La imatge de
La imatge de @paulanuellfotografia a Instagram

Això és una bona presència a Instagram, però si enlloc de seguidors vols clients, això és només la primera part:

Com aconseguir resultats amb les xarxes socials?

Convida els possibles clients al teu univers.

Una bona gestió a les xarxes socials tampoc acaba portant els resultats desitjats, que no oblidem, són clients! Per què? Doncs tornem a l’exemple de la conversa amb un client: Entra a la botiga, fas una primera entrevista. Li envies el pressupost i fas seguiment. Sense seguiment et comprarà algú? Sí, però serà puntual. Quan fas seguiment els resultats es multipliquen.

Amb màrketing passa el mateix! A les xarxes socials estàs fent un primer contacte. Convida’ls a la teva web, detecta qui està interessat però encara no vol comprar, fes seguiment a través de e-mail i estigues a punt per quan vulgui comprar. Tot això es pot fer dins la xarxa social? Més o menys, a mi m’agrada canviar l’entorn, ja que a les xarxes socials:

  • Depens de l’algoritme de cada xarxa social, que pot canviar en qualsevol moment,
  • Perds el seguiment individualitzat, que sí pots fer amb campanyes de e-mail.

Té sentit oi? Porta feina, sobretot al principi, però es pot automatitzar i els resultats es multipliquen.

Com ho fas tu?

Què és el millor i pitjor de els xarxes socials? En veus resultats? Comenta-ho a baix!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *