Quan arribi a 1.324.653 seguidors les vendes vindran soles

Si creus que has de ser influencer amb 1.324.653 seguidors per aconseguir clients – repensa-t’ho.

Aquí tens el que realment necessites:

Filtrar els seguidors que xafardegen dels clients potencials. 

Per molta gent que es miri l’aparador, és inútil si no entren a la botiga

I això com es fa? 

Canviant el focus:

1) Xarxes socials sí, però amb mesura. Són el teu aparador, no el teu negoci. 

Sóc una malalta de la xocolata i, de petita, recordo anar expressament a veure la Mona de Pasqua que cada any posava a l’aparador una pastisseria de Canet. Res de pastís! Jo volia veure una muntanya de xocolata amb tots els ninos i decoracions. Encara n’hi deu haver, però s’ha perdut una mica oi? En coneixes alguna de pastisseria?

Aquest és el súmmum de l’èxit de la pastisseria i de les xarxes socials: Que la gent vingui expressament a veure què fas. 

En el símil de Instagram com el teu aparador, la gent està passejant, els seguidors van fent scroll, scroll, scroll. Si s’aturen a l’aparador o per veure el teu missatge, els agrada o comparteixen, fantàstic!

Però inclús així, no és suficient. 

2) L’objectiu és aconseguir l’email de la persona o que entri a la botiga.

Per molt xulo que sigui l’aparador, si la persona no entra a la pastisseria no es vendrà cap mona. Per això, el disseny de l’aparador, el que es veu des de fora a dins, és vital que animi a la gent a entrar a la botiga.

Un email no és poca cosa. La persona que te’l dona t’està dient que té més interès en aprendre de tu. T’està dient que és un client potencial!

Un cop que tens l’email, què s’ha de fer?

Estar en contacte amb aquesta persona. Aportar informació de valor a través de l’email. 

T’imagines tenir tu la capacitat de convidar a la gent a entrar a la teva botiga sempre que vulguis, enlloc d’obrir la porta i esperar a que passin per allà?

3) Si fas una única cosa, centra’t a col·leccionar emails. 

Aquest és el camí per anar apropant un desconegut al teu món i aconseguir que faci la primera compra. 

Demana la venda també a les xarxes socials, però no hauria de ser l’objectiu principal. Si no és el moment del client, hauràs perdut l’oportunitat de saber que està interessat, d’avisar-te que és un client potencial. 

Si al primer moment no compra per email, el tens allà! Seguiràs tenint moltes oportunitats i, quan arribi el moment, ja t’ho demanarà.

Per tant, què és millor, centrar-se en molts seguidors o buscar subscriptors d’email?

És millor una cua de gent amuntegada per veure el teu mega-aparador, o menys gent que realment entri a la botiga i estigui buscant la millor mona per al fillol?

Amb tots els respectes per als grans influencers, no tinc interès en 1.324.653 seguidors. 

Tinc interès en tenir els seguidors adequats que puguin ser clients potencials i puguin acabar comprant. I, el millor filtre per això, és convidar-los a apuntar-se a la newsletter.

En el teu cas, com gestiones les xarxes socials?

Et centres a aconseguir molts seguidors? Què fas amb aquests seguidors? Els demanes que comprin de tant en tant? Els convides a veure la web o a subscriure’s a la teva llista d’emails?

Si sents que no avances amb Instagram o Linkedin, que vas publicant i no veus resultats, escriu-me! Digue’m què és el que et bloqueja i et contestaré personalment, la teva consulta GRATUÏTA. El meu email és hola@claracallis.com