L’hora de la granota

Aquesta hora està pensada per què avancis en:

 • Tens una idea però mai trobes el moment per a desenvolupar-la
 • Tens moltes idees. Abans de començar vols tenir-ho tot decidit
 • Ja tens el projecte començat però no li has explicat a ningú i no en fas promoció

Aquesta sóc jo. Ja em va costar decidir que volia escriure i fer-ho en un blog. Però sobre què? i en quin idioma? Cada pas es feia una muntanya. Crear-lo va ser només l’inici, després encara havia de publicar articles i compartir-los. Però en realitat no és tan complicat.

Si vols escriure, escriu

Que no has escrit mai un article en un blog? Fes el primer article avui. El més cutre i xungo que et puguis imaginar. Però fes-lo i acaba el primer esborrany. (vàlid per un vídeo o una obra d’art o el que sigui que vols fer).

Que ja tens un negoci? Segur que saps què et frena. Tens trucades pendents a clients. Una pàgina a facebook oblidada. Una web a mig fer. Comença per recordar als clients com els pots ajudar i on et poden trobar.

Al final en saps molt més del que et penses. Et cal temps per fer-ho. Quantes hores? Comença per la primera, per l’hora de la granota.

Què és l’hora de la granota?

És una hora de treball individual en grup.

Com?

És una oficina virtual de coworking.

Què?

És la teva hora per fer allò que fa mesos que estàs posposant. Reserva plaça. Tracta-ho com la visita al metge: és sagrat i no es toca. A l’hora acordada connecta’t amb l’enllaç que t’enviaré. L’objectiu és que treballem junts però cadascú amb el seu projecte. Funcionarà? No ho sé. Però jo hi seré encara que no hi hagi ningú més, per què m’obliga a ser-hi i ja hauré guanyat una hora més.

En aquesta hora es dedicaran els primers 10 minuts a escriure lliurement del que vulguem, idealment a mà en una llibreta.

Normes:

 • Guarda aquesta hora al nivell d’una visita amb un client. No es cancel·la.
 • Fora distraccions. Res de notificacions al mòbil, whatsapp ni xarxes socials.
 • No pots buscar informació, això ja ho faràs abans o després. L’aprenentatge sovint es converteix en procrastinació.
 • Cap-gros, comença i acaba el teu primer esborrany. Fes la teva pitjor versió i oblida’t de la qualitat. L’any vinent ja guanyaràs el Premi Nobel, de moment centra’t en avançar.
 • Empassa’t la granota *. Fes allò que tot el teu cos et diu que no vols fer, la sensació de victòria serà espectacular. La resta del dia pot ser un fracàs absolut que hauràs guanyat!

T’interessa? Subscriu-te a la Newsletter i t’enviaré la propera convocatòria dilluns a les 9h30.

Exemples per fer

 • Escriure un article per al blog
 • Fer una enquesta i enviar-la als teus clients
 • Trucar 10 potencials clients i fer seguiment
 • Informar els teus clients actuals d’alguna notícia rellevant per ells
 • Llistar els continguts que faràs a les xarxes socials el proper mes

Avança cada dia una mica i arribaràs lluny

Una de les coses més difícils és decidir què vols i començar. Un cop has fet aquest salt, passes un temps enamorat del projecte i molt motivat. Aleshores ve la prova de veritat. Descobreixes que hi ha una part feixuga, que no t’agrada, o bé que no en saps prou i et compares amb experts del sector. És el moment de la veritat. T’importa el projecte? Seguiràs endavant? Segueix treballant una hora a la setmana i veuràs el progrés. El primer pas és senzill: subscriu-te a la Newsletter i rebràs la propera convocatòria a l’hora de la granota.

Però tu qui ets?

Sóc la Clara Callís. Vaig treballar en el màrketing i direcció d’una empresa turística fins que el covid se la va emportar. Sóc mare 24 hores al dia. Però no en tinc prou. Vull reservar algunes hores per escriure i ajudar la gent creativa a desenvolupar el seu projecte i a mostrar-lo al món amb carinyo.

Pots llegir més informació sobre mi i el blog aquí.

* Vaig descobrir l'expressió d'empassa't el gripau amb Joan Plans Esperabé. Si hi vols aprofundir et recomano el llibre Tráguese ese sapo, de Brian Tracy. Comprant el llibre amb aquest enllaç tindré una compensació i donaràs suport a les llibreries independents.